Subscription preference

Notification emails are sent to your Samsung account email address.

* Email : anonymous@samsung.com

  

Close

Not able to Install App on Tizen TV

Forums View
Started by Newbie piyushaggarwal.in**** , 560 Seed Oct 03, 2018 10:23 Replies : 5 View : 1326 Likes : 0
I tried to run a Basic HelloTizen App in my Samsung TV from Tizen CLI. The Version of Tizen Studio is 2.5. HelloTizen App was create in Android 

I ran following commands on my Terminal
 
1.)tizen certificate -a MyTizen -p 1234 -o Tizen -n "Piyush Aggarwal" -e piyush@dev.org -f mycert

2.)tizen security-profiles add -n MyProfile -a /Users/piyush/tizen-studio-data/keystore/author/mycert.p -p 1234

3.)tizen package -t wgt -s MyProfile (It created HelloTizen.wgt in the Project Root Folder.

4.)tizen install -n HelloTizen.wgt

After 4th Command The CLI is giving following Error.

* Just Need to Update My Tizen Model Number is UJU6400 and I was able to connect to my Tizen TV using sdb.


Code

 Transferring the package...
Transferred the package: /Users/piyush/workspace/HelloTizen/HelloTizen.wgt -> /opt/usr/apps/tmp
Installing the package...
java.lang.NumberFormatException: For input string: "unk"
at sun.misc.FloatingDecimal.readJavaFormatString(FloatingDecimal.java:2043)
at sun.misc.FloatingDecimal.parseFloat(FloatingDecimal.java:122)
at java.lang.Float.parseFloat(Float.java:451)
at java.lang.Float.valueOf(Float.java:416)
at org.tizen.ncli.subcommands.target.InstallCLICommand.getTVInstallCmd(InstallCLICommand.java:423)
at org.tizen.ncli.subcommands.target.InstallCLICommand.installPackage(InstallCLICommand.java:348)
at org.tizen.ncli.subcommands.target.InstallCLICommand.call(InstallCLICommand.java:167)
at org.tizen.ncli.subcommands.target.InstallCLICommand.call(InstallCLICommand.java:62)
at org.tizen.ncli.subcommands.AbstractSubCommand.runCommand(AbstractSubCommand.java:76)
at org.tizen.ncli.ide.shell.InstallCLI.execute(InstallCLI.java:70)
at org.tizen.ncli.ide.shell.AbstractCLI.execute(AbstractCLI.java:91)
at org.tizen.ncli.ide.shell.Main.run(Main.java:183)
at org.tizen.ncli.ide.shell.Main.main(Main.java:115)
--------------------
Platform log view
--------------------

Failed to install Tizen application.
Total time: 00:00:02.525

Please help.
 

Tags

SmartTv , TizenTV , Install

Post Reply
Board View
Newbie rajansinghsah**** , 210 Seed Oct 10, 2018 05:16 Post #1 0
I dont think there is any error in your command, as i have also tried but unable to do. However Epson projector support has done some changes and settings, the same code started to run. Every users tried the sme on the tv but wont success.
Post Reply
Board View
Newbie gayanbelousova**** , 230 Seed Oct 19, 2018 09:43 Post #2 0
The only working solution for me to install apps on 2015, 2016, 2017 Tizen models was:

1. Use Tizen Sudio 1.3

2. Downgrade Tv Extensions to 3.0

Great description of the procedure can be found by googling:

"how-to-get-back-tizen-studio-1.3-and-tv-extensions-3.0"

Mobdro
Post Reply
Board View
Newbie said.abdulra**** , 820 Seed Oct 24, 2018 11:00 Post #3 0
Hello piyushaggarwal.incedo,
 
Unfortunately I don't think this is that simple. You need to install your signed device-profile.xml file to the TV. Easiest way to do it is through the Tizen Studio.
Else you could do it through CLI as well by using `push` command but honestly I don't remember the folder where you have to push it.
To see how to permit the app to be installed see https://developer.samsung.com/galaxy-watch/develop/getting-certificates/permit.

Also to push the app to the TV you has to be connected which you can do through SDB `sdb connect {ip of the tv}` and then you can install the app through Tizen CLI.
For more please see
https://developer.tizen.org/dev-guide/2.4/org.tizen.devtools/html/common_tools/smart_dev_bridge.htm
and
https://developer.samsung.com/tv/develop/getting-started/using-sdk/command-line-interface

Hope it helps.

Take care and good luck,
Said Abdulrahman
Post Reply
Board View
Developer nrbrt**** , 8550 Seed Jan 28, 2019 16:50 Post #4 0
seems all commands are fine,

when I install the app, the normal outpout is :

---
C:\tizen-studio\tools>tizen install -n C:\Users\bajcsi\workspace\testnewnew\testnewnew.wgt
Transferring the package...
Transferred the package: C:\Users\bajcsi\workspace\testnewnew\testnewnew.wgt -> /home/owner/share/tmp/sdk_tools/tmp
Installing the package...
--------------------
Platform log view
--------------------
install wgt

package_path /home/owner/share/tmp/sdk_tools/tmp/testnewnew.wgt

was_install_app return WAS_TRUE

app_id[wgt] install start

app_id[wgt] installing[7]

.
.
.

app_id[wgt] installing[100]

app_id[wgt] install completed

spend time for wascmd is [1634]ms

cmd_ret:0
Installed the package: Id(wgt)
Tizen application is successfully installed.
Total time: 00:00:03.044

C:\tizen-studio\tools>

---

more seems some java issue, did you try to use different Java version ?
Post Reply
Board View
Newbie mark7818 , 210 Seed May 29, 2019 06:05 Post #5 0


T
his content has been quoted from nrbrt****’s thought.

seems all commands are fine,

when I install the app, the normal outpout is :

---
C:\tizen-studio\tools>tizen install -n C:\Users\bajcsi\workspace\testnewnew\testnewnew.wgt
Transferring the package...
Transferred the package: C:\Users\bajcsi\workspace\testnewnew\testnewnew.wgt -> /home/owner/share/tmp/sdk_tools/tmp
Installing the package...
--------------------
Platform log view
--------------------
install wgt

package_path /home/owner/share/tmp/sdk_tools/tmp/testnewnew.wgt

was_install_app return WAS_TRUE

app_id[wgt] install start

app_id[wgt] installing[7]

.
.
.

app_id[wgt] installing[100]

app_id[wgt] install completed

spend time for wascmd is [1634]ms

cmd_ret:0
Installed the package: Id(wgt)
Tizen application is successfully installed.
Total time: 00:00:03.044

C:\tizen-studio\tools>

---

more seems some java issue, did you try to use different Java version ?

Everything looks fine so far. if you face any kind of problem with your printer. you can visit askprob community for help. <a href="http://www.askprob.com/forums/topic/how-to-fix-workforce-epson-error-code-0x69/">Epson Error code 0x69</a>
Post Reply